Habitatges Convent Santa Clara

Arrel de la crisi sanitària, social i econòmica causada per la pandèmia mundial de la COVID-19, el nombre de persones en situació de pobresa a Catalunya ha augmentat. Aquesta situació ha agreujat el problema d’accés a l’habitatge a molts municipis. Per aquest motiu des de Calaf Grup hem volgut col·laborar en el projecte de la Fundació del Convent de Santa Clara amb l’ampliació dels habitatges socials situats a la capital del Bages.

Sor Lucía Caram dirigeix la Fundació del Convent de Santa Clara, ubicada a Manresa. En el seu compromís per la dignitat de les persones, la fundació afegirà vuit pisos de lloguer social als 26 que actualment gestiona. A Calaf Grup ens sentim molt vinculats al nostre territori, per això hem volgut aportar la nostra amplia experiència en el sector per fer-nos càrrec de la rehabilitació i posada a punt d’aquests habitatges localitzats al municipi de Manresa.

Des de Calaf Grup, a través de Calaf Constructora i Serom, juntament amb la Constructora del Cardoner, hem unit forces per donar el millor de nosaltres i posar a punt aquests pisos l’abans possible. Calaf Constructora és una empresa del sector de la construcció, amb més de cinquanta anys d’experiència en la realització d’obres d’edificació, rehabilitació i obra civil. Per altra banda, Serom és una empresa constructora compromesa i actual, amb una àmplia experiència en totes les nostres àrees d’activitat, especialment en edificació, obres de serveis/manteniments integrals, restauracions i rehabilitacions.

El projecte ha estat fruit del conveni signat amb la Sareb, entitat privada que es dedica a vendre els préstecs i immobles adquirits a entitats amb crisi. La Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) també s’ha compromès assumir el pagament de les quotes de lloguer dels pisos durant un any.

Actualment, la Fundació del Convent de Santa Clara ajuda a més de 2.000 famílies al municipi de Manresa i ha donat sostre a 113 persones, més les properes 30 persones que viuran en els pisos que hem rehabilitat i que ja estan assignats. Estem molt orgullosos d’haver pogut materialitzar aquesta col·laboració amb la feina de la Sor Lucía Caram. A Calaf Grup ens sentim compromesos amb el nostre territori i per aquest motiu estem sempre agraïts de col·laborar amb entitats i fundacions amb projectes socials o mediambientals de la Catalunya central.

“És clar que si tots sumem: multipliquem els resultats” Sor Lucía Caram