Història

Calaf Constructora va ser fundada l’any 1964 a Calaf (Barcelona). És una empresa familiar amb una trajectòria de més de cinquanta anys i sis generacions relacionades amb el món de la construcció.

Empresa vinculada al territori, compromesa amb el medi ambient i la qualitat en l’execució, amb una forta aposta tecnològica en tots els seus projectes.

Missió

Oferir a tots els clients els nostres serveis d’enginyeria i construcció, treballant sempre amb els estàndards més alts d’execució i qualitat per tal d’obtenir l’excel·lència en el treball, actuant sempre com una empresa socialment responsable.

Visió

Posicionar-nos com una constructora de referència dins del mercat públic i privat.

Oferir la millor solució tècnica als nostres clients en tots els projectes d’enginyeria i construcció que desenvolupem, sempre mitjançant professionals altament qualificats, utilitzant en tot moment la més moderna tecnologia en disseny, seguiment i control que ens permeten optimitzar al màxim tots els costos de construcció.

Valors

Els valors que ens defineixen com a empresa són: compromís amb el territori i el medi ambient, aposta per la tecnologia  -tant a nivell de projecte mitjançant la tecnologia BIM com a nivell de construcció-, rigor, enginy, inventiva i capacitat de resolució, esforç i flexibilitat.

Xifres

Xifra de negoci

Cartera per àrees de negoci

  • Edificació 54,5% 54,5%
  • Rehabilitació 8% 8%
  • Industrial 16,8% 16,8%
  • Obra Civil 20,7% 20,7%

Treballadors

%

Personal de producció

%

Personal administratiu

%

Personal tècnic

Evolució de la contractació

Contractació Calaf Constructora

Instal·lacions

La seu central de l’empresa, situada a Calaf, disposa d’unes instal·lacions de 4.600 m² de superfície. A més, disposa d’una planta d’oficines a les rodalies de Barcelona, concretament a Sant Joan Despí, així com una oficina a Igualada, a la comarca de l’Anoia – Catalunya central.

A les oficines hi treballen més de 50 professionals i s’hi ubiquen els serveis de: estudis i contractació, oficina tècnica, qualitat, prevenció i medi ambient, I+D+i, administració, màrqueting, departament jurídic, finances, recursos humans, compres i TIC.

Garantia Tècnica

El desenvolupament tecnològic i l’especialització tècnica són factors estratègics en l’aportació de valor de Calaf Constructora. Per aquest motiu, la companyia disposa dels recursos tècnics i professionals necessaris per respondre a qualsevol repte constructiu.

Els departaments d’estudis, I+D+i i l’oficina tècnica disposen de més de 30 tècnics que es responsabilitzen de l’estudi, la resolució i l’execució de projectes perque assoleixin els màxims estàndards de qualitat.

Des dels seus orígens, Calaf Constructora (Barcelona) ha apostat per la tecnologia. Una mostra d’això és l’ús que fem en molts dels nostres projectes de la metodologia BIM.

L’empresa és sòcia de l’ ITeC (Institut de Tecnología de la Construcció)  i col·labora activament amb l’European BIM Summit.

Premis i reconeixements

Millor infraestructura

del 2016

L’Any 2017, l’obra de prolongació del metro del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG), on Calaf Constructora hi ha participat, ha rebut el Premi a la millor infraestructura del 2016.

Placa al Treball

President Macià 2012

L’any 2012 la Generalitat de Catalunya va guardonar Calaf Constructora amb la Placa al Treball President Macià 2012. Aquest guardó és un reconeixement als treballadors i a l’empresa pels seus mèrits laborals i per la seva contribució a l’impuls de l’economia catalana.

Millor treball en Prevenció

de Riscos Laborals

L’any 2005 Calaf Constructora va obtenir el premi que reconeixia el millor treball realitzat en prevenció de riscos laborals, atorgat per la Unió Empresarial de l’Anoia.

XXVIè Premi Guillem Catà dels Enginyers

Industrials de la Catalunya Central

L’empresa també va ser guardonada, l’any 2005, amb el XXVIè Premi Guillem Catà dels Enginyers Industrials de la Catalunya Central per l’evolució en el disseny, fabricació i millora de màquines rasadores.

Premi en reconeixement a la Tasca

d’integració de Sistemes Preventius

L’any 2004 l’empresa va ser reconeguda per la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya, com a guanyadora del premi en reconeixement a la Tasca d’integració de Sistemes Preventius a les empreses, pels seus treballs d’implantació a l’empresa, d’un sistema eficient de prevenció de riscos.

BIM & LEAN

Calaf Constructora aposta activament per l’impuls de la metodologia BIM en tots els projectes que executa.

Disposem de tècnics formats en aquesta metodologia al nostre departament d’estudis, oficina tècnica i als equips d’obra.

L’ús de la metodologia BIM ens ajuda a centralitzar tota la informació relativa al projecte en un únic model d’informació creat de manera col·laborativa per tots els agents involucrats, des de la fase de desenvolupament fins a l’execució. A més, des del departament de Recursos Humans s’organitza formació interna i externa a tota la plantilla d’obra.

Tots els nostres equips d’obra han estat formats a l’ITeC per professionals experts en Last Planner System. Apliquem la metodologia LEAN a tots els projectes d’obra, el que ens permet detectar possibles problemes i actuar des de l’arrel per garantir una producció i qualitat sempre òptimes per als nostres clients.

Calaf Constructora organitza de forma reiterada formació en metodologia BIM i Lean a tota la plantilla per garantir-ne la millor implementació i ús en tots els projectes.