En data 20 de març de 2015 s’ha inaugurat el nou Centre Cívic i Espai de Gent Gran Baró de Viver. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat pel regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi i la Comissionada d’alcaldia de Gent Gran, Assumpció Roset.

El centre ha estat construït al costat d’una nova plaça de 6.033 m2, entre els carrers de Quito, Tucuman i Caracas, les obres de la qual les ha dut a terme Constructora Calaf.

El  nou espai urbanitzat està format per diferents àmbits: pistes de petanca, zones de jocs infantils, espais enjardinats, … Tots aquests espais es troben distribuïts a banda i banda d’un passadís central, on s’ha ubicat l’escultura “El pont de les maletes”, de l’escultor Fernando Bravo. A la plaça, també s’ha construït una font ornamental.

La plaça recupera per als veïns del barri un antic espai totalment degradat, on fins fa 5 mesos hi convivien diferents activitats sense cap interès específic. Pel que fa als elements constructius que constitueixen la nova plaça, en el paviment s’ha utilitzat  a parts iguals paviment asfàltic de color vermell i peces prefabricades de formigó de color negre. La il•luminació està formada per 27 columnes d’enllumenat, totalment noves, i equipades amb llums de leds. S’hi han muntat 6 elements de jocs infantils, 4 elements esportius, 2 elements de jocs generacionals i 2 fonts per beure aigua. També s’hi ha col•locat mobiliari urbà, amb taules, bancs i cadires, i s’han plantat 31 arbres de diferents espècies.

Descobreix més noticies i actualitat del sector al nostre blog, o visita la web per a més informació.