Divendres 21 de juny va tenir lloc la inauguració de l’eixamplament de l’andana de l’estació de Provença d’FGC direcció Sarrià. L’acte d’inauguració va ser presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el conseller de Territori, Damià Calvet i el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font.

Les obres d’eixamplament de l’estació van començar el novembre del 2016 i han consistit en l’ampliació d’un tram d’andana de 27m de longitud, passant de 3 a 8m útils, mitjançant la construcció d’una galeria de 50m paral·lela a la volta de l’estació, la instal·lació d’una nova escala entre la part ampliada i el vestíbul, que ara permet separar els fluxos d’entrades i sortides, i la instal·lació d’un ascensor entre ambdós nivells.

També s’han construït 2 sortides d’emergència, una a la vorera mar de Rosselló i l’altra a xamfrà Besòs mar amb Balmes.

Per a la construcció de la nova galeria és va haver d’excavar parcialment per sota de 6 edificacions del carrer Balmes i previ a l’excavació es van realitzar micropilons per reforçar els murs de l’estació. L’obra es va executar en base a un model BIM que va facilitar a tots els agents que vam participar en l’obra treballar conjuntament en el traspàs d’informació i la gestió temporal i econòmica del projecte.

L’estació de Provença és la segona estació en volum d’usuaris de la línia Barcelona-Vallès després de l’estació de Plaça Catalunya i dóna servei a les línies urbanes L6, L7 i al metro del Vallès.

Podeu llegir més sobre l’acte al departament de premsa de la Generalitat de Catalunya i als següents mitjans:

La Vanguardia
Diari ARA
El Periódico
Europa Press
Regió 7
Nació digital