Han finalitzat les obres d’ampliació del Pont sobre el riu Ter a Sant Quirze de Besora, probablement el pont amb la major complexitat tècnica en l’execució. L’anterior pont de 60 metres de llum format per tres arcs de formigó armat era l’únic accés per a vehicles i vianants entre el nucli antic i la part nova del municipi així com també pels pobles de Vidrà i Santa Maria de Besora.

Es tractava d’una obra d’eixamplament del taulell del pont existent, passant dels actuals 6 metres d’amplada a més de 10 metres, i incloent dos carrils i dues voreres. Entre totes les actuacions ralitzades, s’ha dut a terme la renovació dels serveis que creuen el pont, la seva urbanització, així com els treballs d’adequació i urbanització dels accessos.

El muntatge del nou taulell s’ha realitzat de manera especial ja que s’ha fet a través de 30 dovelles prefabricades que s’han col·locat pel mètode d’empenta mitjançant gats hidràulics i carrils provisionals. Un altre dels trets característics d’aquest pont és la dificultat afegida d’haver de permetre el pas de vianants pel mateix pont durant tota la seva execució, ‘’aquest fet ens ha obligat a ser excel·lents en les mesures preventives, i també a establir una gran coordinació i planificació de totes les tasques’’- apuntava el responsable d’Obra Civil de l’empresa.

Descobreix més noticies i actualitat del sector al nostre blog, o visita la web per a més informació.