Una de les obres més emblemàtiques pel que fa a l’àmbit dels equipaments urbans que ha realitzat Calaf Constructora és la remodelació del Mercat del Ninot de Barcelona, una obra que s’està executant en aquests moments, i que es porta a terme a través d’una UTE en la que hi participen la companyia calafina juntament amb Rubau i Vias y Construcciones.

El mercat del Ninot –un edifici que data de 1933 – és avui un dels mercats capdavanters de la xarxa municipal barcelonina. D’estructura metàl·lica  i tancament perimetral d’obra vista és, a més, un dels edificis públics més característics del Districte de l’Eixample.

Després de dues primeres fases durant les quals es van reformar els fonaments i els murs de contenció, el que s’està portant a terme actualment és la tercera i darrera fase, que consisteix en la construcció de les dues plantes soterrades que donaran servei al mercat i també la renovació de l’edifici del que fins ara ha estat el mercat.

S’estan rehabilitant les façanes, es renova la coberta del mercat, s’estan fent  les noves parades exteriors que quedaran adossades a la façana del mercat -als carrers Villarroel i Casanova-,  així com també tots els acabats necessaris tant a l’interior com a l’exterior. També s’estan instal·lant plaques fotovoltaiques a la coberta, que donaran energia elèctrica i aigua calenta sanitària, a més d’altres mesures d’estalvi energètic, com ara els sistemes de recuperació de l’energia en el sistema de ventilació, l’aprofitament al màxim de la llum natural i una gestió més eficient de la llum artificial de l’aparcament.

A banda del Mercat del Ninot, l’empresa també ha participat en la construcció d’altres edificis d’aquestes característiques, com ara el Mercat Central de Fruites i Verdures de Lleida. El centre, bastit en un solar de 4,2 ha, consta de dues construccions diferenciades: el mercat de majoristes i la nau de productors. La primera està  dividida en 22 mòduls i disposa –entre d’altres prestacions– de molls de càrrega i descàrrega, aïllament tèrmic i serveis centrals (oficines, lavabos, administració, bar i restaurant). La nau de productors destaca per la seva estètica innovadora, amb una coberta formada per quatre piràmides quadrades, sustentades per un pilar central, que disposen de lluernes per proporcionar llum natural i ventilació a l’interior. El Mercat disposa, a més, de 383 places d’aparcament.

Descobreix més noticies i actualitat del sector al nostre blog, o visita la web per a més informació.