Obres al Mercat del Ninot

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha realitzat una visita d’obra en la recta final abans de la inauguració al nou Mercat del Ninot el proper 19 de maig. Per la seva part, Constructora Calaf ha finalitzat les obres de remodelació dutes a terme a través d’una UTE en la que hi participen la companyia calafina juntament amb Rubau i Vias y Construcciones.

El mercat del Ninot –un edifici que data de 1933 – és avui un dels mercats capdavanters de la xarxa municipal barcelonina. D’estructura metàl·lica  i tancament perimetral d’obra vista és, a més, un dels edificis públics més característics del Districte de l’Eixample.

Després de dues primeres fases durant les quals es van reformar els fonaments i els murs de contenció, la tercera i darrera fase ha consistit en la construcció de les dues plantes soterrades que donaran servei al mercat i també la renovació de l’edifici del que fins ara ha estat el mercat.

S’han rehabilitat les façanes, renovat la coberta del mercat, s’han fet  les noves parades exteriors que queden adossades a la façana del mercat -als carrers Villarroel i Casanova-,  així com també tots els acabats necessaris tant a l’interior com a l’exterior. També s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta, que donaran energia elèctrica i aigua calenta sanitària, a més d’altres mesures d’estalvi energètic, com ara els sistemes de recuperació de l’energia en el sistema de ventilació, l’aprofitament al màxim de la llum natural i una gestió més eficient de la llum artificial de l’aparcament.

Els més de 50 paradistes finalitzen els seus arranjament particulars abans de l’obertura el proper 19 de maig.

Adjuntem enllaç al vídeo informatiu publicat per BTV el dia de la visita de l’alcalde de Barcelona:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2015/04/14/mercat-del-ninot-estrena-maig/

Descobreix més noticies i actualitat del sector al nostre blog, o visita la web per a més informació.